Plani I Lehtë Dietet Me Pak Kripë Dhe Libri I Gazetimit (Paperback)

Plani I Lehtë Dietet Me Pak Kripë Dhe Libri I Gazetimit By Dashurie Mema Cover Image
$47.99
Usually Ships in 1-5 Days

Description


Kripa sht nj mineral i r nd sish m q kryen shum funksione thelb sore n trupin tuaj. Gjendet natyrsh m n ushqime si vez t dhe perimet dhe sht gjithashtu nj p rb r's kryesor i krip's s tryez's (klorur natriumi).


Edhe pse sht jetik p r sh ndetin, natriumi dietik ndonj her sht i kufizuar n rrethana t caktuara. P r shembull, nj diet me natrium t ul t zakonisht u p rshkruhet njer zve me kushte t caktuara mjek sore, duke p rfshir d shtimin e zemr's, presionin e lart t gjakut dhe's mundjet e veshkave.


P r shkak se ky mineral sht jetik p r jet n, veshkat tuaja rregullojn fort nivelet e tij bazuar n p rqendrimin t l ngjeve trupore

Natriumi gjendet n shumic n e ushqimeve q hani - megjith se ushqimet e plota si perimet, frutat dhe shpend t p rmbajn sasi shum m t ul ta. Ushqimet me baz bimore si prodhimet e fresk ta n p rgjith si kan m pak natrium sesa ushqimet me baz shtazore, si mishi dhe produktet e qum shtit.


Natriumi sht m i p rqendruar n ushqimet e p rpunuara dhe t paketuara si patatet e skuqura, darkat e ngrira dhe ushqimet e shpejta ku kripa shtohet gjat p rpunimit p r t p rmir suar shijen.


Si rregull i p rgjithsh m p r nj diet t ul t t natriumit, marrja e natriumit p rgjith sisht mbahet n m pak se 2 gram n dit

Product Details
ISBN: 9781805425656
ISBN-10: 180542565X
Publisher: Dashurie Mema
Publication Date: January 9th, 2023
Pages: 278
Language: Albanian