Libri I Gjithësisë Sencial Me Ndryshme Të Ulët (Paperback)

Libri I Gjithësisë Sencial Me Ndryshme Të Ulët By Sabial Daja Cover Image
$42.47
Usually Ships in 1-5 Days

Description


Nj diet me pak yndyr sht ajo q kufizon yndyr n, dhe shpesh yndyrat e ngopura dhe kolesterolin gjithashtu.
Dietat me pak yndyr synojn t reduktojn shfaqjen e kushteve t tilla si's mundjet e zemr's dhe obeziteti. P r humbje peshe, ato funksionojn n m nyr t ngjashme me nj diet me pak karbohidrate, pasi p rb rja e makronutrient ve nuk p rcakton suksesin e humbjes's pesh's. Yndyra siguron n nt kalori p r gram nd rsa karbohidratet dhe proteinat secila ofrojn kat r kalori p r gram. Instituti i Mjek sis rekomandon kufizimin e marrjes's yndyr's n 35% t kalorive totale p r t kontrolluar marrjen e yndyrave t ngopura.
Edhe pse yndyra sht nj pjes thelb sore e diet's s nj personi, ka "yndyra t mira" dhe "yndyrna t k qija". Njohja e ndryshimit mund t ndihmoj nj person t b j zgjedhje t informuara p r vaktet e tyre. N se jeni duke ndjekur nj diet t sh ndetshme dhe t ekuilibruar, kufizimi i marrjes's yndyr's sht p rgjith sisht i panevojsh m. Megjithat , n rrethana t caktuara, kufizimi i yndyr's n diet n tuaj mund t jet i dobish m. P r shembull, dietat me pak yndyr rekomandohen n se jeni duke u rikuperuar nga operacioni i fshik z's s t mthit ose keni's mundje t fshik z's s t mthit ose pankreasit.
Dietat me pak yndyr mund t parandalojn urthin, t ulin pesh n dhe t p rmir sojn kolesterolin.
Product Details
ISBN: 9781805422297
ISBN-10: 1805422294
Publisher: Sabial Daja
Publication Date: November 17th, 2022
Pages: 200
Language: Albanian